WordPress og shortcode

At oprette sine egne shortcodes i WordPress er utrolig nemt og nyttigt. Alligevel er det ikke noget jeg tidligere har benyttet. Men det vil jeg i fremtiden.

Forhistorie

Jeg har ikke tidligere benyttet adsense ret meget på mine websites (adsense = annoncer fra Google). Dette ville jeg ændre, da jeg har en del sider med trafik, men alligevel ikke nok trafik til at bruge tid på annoncerne. Der er adsense smart, da det kører automatisk. Jeg har nu benyttet flere adsense plugins, men endnu ikke fundet et plugin, som jeg er tilfreds med.

Adsense er reelt bare er en lille stump kode fra Google, som skal smides ind det rette sted. Derfor tænkte jeg, at jeg ville lave det selv.

Sådan opretter du en shortcode

I WordPress vælger du “Udseende” i menuen og derefter “Editor”. Du har nu adgang til at ændre i kodefilerne i dit tema. Du finder nu filen functions.php. I denne fil tilføjer du:

function get_adsense() {
     return 'ADSENSE-KODE';
}

Du kan naturligvis kalde funktionen hvad du vil. I stedet for ADSENSE-KODE indsætter du din egen adsense kode fra Google.

For at din funktion kan kaldes fra en shortcode, så skriver du følgende:

add_shortcode('adsense', 'get_adsense');

Thats it. Du er allerede færdig. Du har nu lavet en shortcode der hedder adsense, og denne shortcode kalder funktionen get_adsense.

Sådan benytter du din shortcode

For at indsætte din adsense kode skal du bare indsætte teksten [adsense] i dit WordPress indlæg.

Leave a Reply