Jeg vil give en stor ros til Jesper Øhlenschlæger for at have skrevet en fantastisk bog, samt for at have lavet nogle fantastiske bedrifter indenfor erhvervslivet. Der kommer med garanti endnu flere spændende projekter fra hans side.
Iværksættere
Jeg ser mig selv som iværksætter, men en helt anden type end Jesper…
– Jeg opstartede min virksomhed som studerende og havde ved min uddannelses udløb oparbejdet en omsætning og en indtjening der gjorde, at jeg kunne drive min virksomhed på fuldtid. Jeg har aldrig haft investorer til min virksomhed, men har heller aldrig vækstet den til milliard forretning. Der findes mange iværksættere som mig, hvor man vækster sin virksomhed via den løbende indtjening, og hvor virksomheden dermed “langsomt” kan vokse sig større. Jeg har sat “langsomt” i gåseøjne, da det godt kan gå stærkt, men ikke et det tempo som Jesper har arbejdet i.
– Jesper opstartede ligeledes en virksomhed som studerende, men han fik hurtigt andre til at drive butikken og kom så forbi for at tømme kassen, som han selv udtrykker det. Han solgte hurtigt forretningen til en tysk erhvervsmand for en lille million. Efterfølgende har han prøvet at være ansvarlig for hele den skandinaviske salgsafdeling for EMC Computer Systems, samt opstartet flere store virksomheder. Han har bl.a. opstartet VerPan, M2, Skykon, og Dansk Egenkapital. Disse virksomheder har vækstet med en utrolig raketfart, bl.a. via de mange investorer som har skudt adskillige millioner i de forskellige foretagender.
Hvorfor fortæller jeg om forskellene på min type af iværksætter og Jespers type af iværksætter? Det gør jeg fordi jeg gerne vil hylde både Jespers bog, som er rigtig godt skrevet, og hans bedrifter, som er imponerende. Men jeg vil ikke give et indtryk af, at dette er eneste vej frem for iværksættere. Der findes mange forskellige typer af iværksættere, mange forskellige typer af temperamenter, og mange forskellige måder at drive virksomheder på. Hurra for det. Verden ville være kedelig, hvis vi alle var ens.
Magtens Korridor – en iværksætters bekendelser
Som jeg vist allerede har nævnt, så er Jespers bog “Magtens Korridor” en utrolig fængende bog. En slags knaldroman kan man sige, men omhandlende virkeligheden for en driftig iværksætter med store armbevægelser. Man lærer ikke hvordan man skal drive en virksomhed, og det er heller ikke en fagbog om hverken byggebranchen eller energisektoren. Men man får et indblik i nogle af de vigtige forhandlingssituationer, når der skulle skaffes penge eller andre kritiske situationer for Jespers virksomheder. Man er godt underholdt og uanset om man har små eller store armbevægelser, så kan man ikke lade være med at føle sig inspireret til at få (endnu) mere gang i sin egen virksomhed.
Bogen starter med VerPan hvor Jesper sammen med en makker solgte Verner Panton lamper. En forretning der kom til at gå strygende, men hvor Jesper blev tvunget til at trække sig, af grunde som han aldrig selv har fundet ud af. Bogen har en afstikker tilbage til Jespers første forretning, mens ellers kører den kronologisk med Jespers liv. Efter VerPan blev det M2 som solgte typehuse, og efterfølgende EVO Management, Skykon, og Lorc indenfor energisektoren. Selve indholdet kan du læse i bogen, men det er vigtigt at bemærke at Jesper ikke ligger fingre imellem, og der er løbende både avisudklip og kopier af email korrespondance fra de vigtige øjeblikke.
Hvorfor dette indlæg?
Fordi Jespers bog er skide spændende, og det budskab vil jeg gerne hjælpe med at dele, så andre også kan få glæde af bogen.
Jeg fik forøvrigt appetit til at læse bogen, da jeg så dette interview med Jesper på Amino.
Hej Erik,
Sikke en flot anmeldelse – vi sender den straks videre til Jesper. :-)
Hilsen Muusmann Forlag
Kære Erik
Problemet med Jesper er, at han ikke taler sandt. Hans bog er desværre sprængfyldt med forkerte oplysninger. Såvel vedr. kronologi som de personer han omtaler. Jesper omtaler en række hændelser upræcist og andre helt i strid med sandheden. Dette kan du efterprøve ved at spørge de omtalte personer, som han beskriver.
Jesper skylder i dag mange mennesker penge, og de konkurser han og hans idéer har været skyld i, har også kostet banker og aktionærer penge. Hans gamle ordsprog “don’t bullshit a bullshitter” bruger han vist stadig rundt om.
Der er absolut ingen grund til at rose hans falsum af en bog.
Mvh
Niels Brix
@Niels Brix – Tak for din kommentar.
Jeg kommer ikke til at lavere en dybere research af bogen, og kan derfor ikke opklare om du eller Jesper har ret.
Hvis der er andre der tjekker op på facts mv., så post det meget gerne her i kommentarerne.
Status for bogen er fortsat at den er spændende læsning.
Om den holder sig til sandheden må indtil videre være et åbent spørgsmål.